Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо за втори пореден път спечели наградата FIFA The Best за най-добър футболист на 2017-а година. Португалецът бе в конкуренцията на Лионел Меси и Неймар, но получи повече гласове от другите двама, взети заедно. За португалеца са дали гласа си 43,16% от участниците в допитването - националните селекционери, капитаните на отборите, допуснати определени представители на медиите и феновете. Меси остана втори с 19,25 процента, а Неймар е получи 6,97%.Призът му бе връчен от бразилския феномен Роналдо, легендата Диего Марадона и президентът на ФИФА Джани Инфантино.

CR7 стана за втори пореден път европейски шампион заедно с Реал Мадрид и отново беше водещата фигура в състава на “белите”. Освен това Роналдо триумфира и с титлата на Испания, както и Суперкупата на Европа и Испания. Номер 7 дойде на церемонията в Лондон заедно с големия си син Кристиано-младши и приятелката си Джорджина Родригес. Благодаря на семейството си, на децата си, на съотборниците си, на феновете. Талантът без упорита работа е нищо, сподели той, след като взе наградата. Всяка вечер си лягам да спя с чиста съвест. Доволен съм от постигнатото и в индивидуален, и  в отборен план. Аз не се състезавам с Меси, а се боря за това да съм най-добрия и да печеля титли. Искам да кажа също, че епохата във футбола Меси-Роналдо не е завършила, а едва сега започва, коментира още Роналдо.

От ФИФА обявиха и имената на най-добрите 11 по постове за изминаващата година. Сред тях са цели петима футболисти от европейския шампион Реал Мадрид: Серхио Рамос, Марсело, Лука Модрич, Тони Кроос и Кристиано Роналдо. Андрес Иниеста, Лионел Меси и доскорошният играч на Барселона Неймар също са сред избраните. На вратата е Джанлуиджи Буфон, а в защита са още Даниел Алвеш и Леонардо Бонучи.

Ето ги 11-те: Буфон (Ювентус); Алвеш (Ювентус/ПСЖ), Бонучи (Ювентус/Милан), Рамос (Реал), Марсело (Реал); Модрич (Реал), Кроос (Реал), Иниеста (Барселона); Меси (Барселона), Кристиано (Реал), Неймар (Барселона/ПСЖ)