Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков се покая и се извини за нападките си към вицепремиера на Испания Сорая Саенс. Той направи това в специално обръщение по мексиканската телевизия "Унивижън", в която от години работи.

След размириците около референдума за независимост на Каталуния в Барселона Камата обвини 46-годишната Сорая Саенс де Сантамария, че дядо й, баща й и дори непълнолетния й син са последователи на Франко. По-рано днес пък тя се закани да съди Модерния ляв.

Живял съм много години в Каталуния имам много приятели там. Това, което се случи беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие. Насилие срещу напълно невинни хора. Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния, каза Стоичков. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече, завърши футболната легенда в обръщението си.