Локомотив Пд спечели пловдивското дерби в турнира за Купата на България. Черно-белите победиха с 3:1 съгражданите си от Марица и чакат съперника си на 1/8-финалите, като и 4-те попадения паднаха след почивката. Мачът се игра на Лаута, въпреки че Марица бе домакин. Стадионът в Кършияка се ремонтира и жълто-сините приеха поканата на Локо двубоят да се играе на стадиона на първодивизонния тим.

През първото полувреме Свилен Щерев пропусна добро положение за Марица, след като не сполучи при изстрел от воле. Последваха две възможности за Локо, пропиляни от Райков и Бакалов. В 40-ата минута Щерев отново не успя да накаже френския страж Мори Диао.

Секунди след подновяването на играта Мартинович откри резултата с неособено силен удар. В 60-ата Симеон Райков покаци на 2:0 след отлично изпълнен пряк свободен удар. В 66-ата минута Марица намали чрез Венци Гюзелев, който бе оставен непокрит в пеналта и реализира от десетина метра. Буквално в ответната атака Димо Бакалов със силен удар вкара трети гол за черно-белите и фиксира крайното 3:1

Марица - Локомотив (Пд) 1:3

0:1 Мартинович (46), 0:2 Райков (60), 1:2 Гюзелев (65), 1:3 Бакалов (66)

Марица: Николов, Ташолов, Дяков, Пушкаров, Чалъков, Щерев, Янчев, Юруков, Гюзелев, Куманов, Марин.

Локомотив: Диао, Пашов (75 - Муса), Везалов, Георгиев, Бедиме, Ангелов (58 - Серджо), Велковски, Райков, Мартинович, Бакалов, Аяри (51 - Умарбаев).