Канело Алварес и Генади Головкин се изправиха един срещу друг пред наелектризирани пълни трибуни на „Т-Мобъл Арена“ в Лас Вегас и пред милиони пред телевизорите в най-дългоочаквания боксов дуел от дълго време насам. И въпреки че битката имаше потенциал да бъде най-знаковата за века, не завърши с нокаут, както мнозина очакваха и предричаха. Независимо от това, никой в залата или пред малкия екран не очакваше съдиите да насрочат равенство (!) – 118-110 за Канело, 115-113 за Головкин и 114-114 в картата на реферите, пише Sportal.bg.

оловкин бе цялостно по-активен и по-деен на ринга, но Канело нанесе по-чистите тежки удари, но изглеждаше сякаш казахстанецът се възползва по-добре от силните си оръжия – диктуване на позициите на ринга, на темпото и офанзивата, притискайки противника до въжетата. Канело бе освиркан от публиката след края на срещата, вероятно за малкия брой комбинации, въпреки че някои от контраатаките му бяха отлични и вълнуващи.               

Единствено тримата съдии обаче могат да обяснят как може двубоят да е завършил наравно с техните очи, особено когато единият от тях е отсъдил 118-110 в полза на Алварес, което дори най-запалените мексикански фенове не биха приели за адекватно решение.

Така ще има нов мач между двамата боксьори.