Страхотно начало записаха пловдивските отбори в женскя футболен шампионат. Фк Енко стартира първенството с изразителна победа с 5:0 като домакин на Севлиево лейдис. Момичета на старши треньора Илия Кунов показаха, че са се готвили отлично и се понравиха с умението си да вдигат и понижават оборотите. Срещата се разви изцяло под диктовката на пловдивчанки, които отбелязаха 4 гола само през първата половина на мача. В 5-та минута Габриела Боюклиева проби от ляво и бе фаулирана в наказателното поле, след което Леонора Желева откри резултата, реализирайки дузпата. В 13-та Александъра Янева покачи за 2:0, след уникален пас на Желева. В 22-та капитанката на отбора Иванка Колева покачи за 3:0 с много силен удар, при който вратарката на гостите не можа да реаргира. В 43-та националката до 17 години Александра Янева направи резултата 4:0.

През втората половина на мача домакините намалиха оборотите и започнаха да се забавляват на терена, като изпуснаха няколко положения гол. В 85-та минута Габриела Боюклиева оформи крайното 5:0, след като Леонора Желева премина през цялата отбрана на Севлиево и сервира топката на Габи. В следващия кръг пловдивския тим е гост на многократните шампиони НСА.

ЖФК Пълдин направи впечатляващ обрат и от 0:2 обърна Риал (Ковачевци) с 4:3 в село Труд. Гостенките шокираха пловдивчанки до 30-ата минута, когато поведоха с 0:2. Последва обаче феноменален обрат и в рамките само на 9 минути Пълдин вкара 4 гола за 4:2. Разписаха се Славина Ангелова, Гергана Илийчева (с шут от фаул от 40 метра) и на два пъти Михаела Арабаджиева. След това възпитаничките на треньора Ангел Славов намалиха темпото и допуснаха едно попадение в края, но то не повлия на крайния изход на двубоя. Следващия сблъсък за ЖФК Пълдин е в събота (16.09), когато пловдивчанки ще гостуват на Севлиево Лейдис.