Свилен Щерев вече е играч на Марица. В петък халфът и президентът на клуба Христо Христов са постигнали съгласие и 25 годишният футболист направи своята първа тренировка с “жълто-сините”. Щерев ще бъде картотекиран в понеделник. Така през тази седмица съставът на Марица бе подсилен с две нови попълнения, след като преди дни и Костадин Дяков стана част от водения от Стоян Димитров и Стойчо Драмов тим.

Свилен Щерев е роден през декември 1992 година, юноша е на пловдивския “Локомотив”, където тренира при Васил Ангелов. Играл е още за Брестник, Евроколеж, Гигант (Съединение) , Пирин (Гоце Делчев) и Оборище (Панагюрище), където се превръща в основна фигура, записвайки 29 мача и помага на панагюрския тим да остане във Втора лига. След края на сезон 2016/17 преминава в устремения към завръщане в родния елит Монтана, с който записва 4 мача под ръководството на Явор Вълчинов. След треньорската смяна и идването на Ферарио Спасов клубът и Щерев разтрогват по взаимно съгласие, след което футболистът преминава в Марица.

В понеделник Марица приема тима на Черноморец (Балчик) в мач от 7-ми кръг от първенството на Втора лига. Двубоят е от 17 часа, на терена на комплекс "Ботев 1912" в квартал "Коматево".