Войната на думи между Неймар и бившия му клуб Барселона продължава в медиите. По-рано през седмицата президентът на Барса Джосеп Мария Бартомеу заяви в интервю, че огромната му грешка е била силното доверие, което е имал в бразилеца и баща му през цялото време, в което Неймар е носил екипа на каталунците. Но нападателят на Пари Сен Жермен, който счупи това лято всички трансферни рекорди, не му остана длъжен.

"Този президент е посмешище. Ако някой бута Барселона надолу, то това е той. Пагубното му управление ще се вижда още повече в следващите години", реагира Неймар в профила си в "Инстаграм", часове преди световната квалификация с Колумбия.

Барселона се опитваше да задържи бразилския нападател, но ПСЖ изплати откупната му клауза, записана в договора, която е в размер на 222 милиона евро и каталунците нямаше как да го спрат. След това той вече стана играч на парижани.

Друга звезда на Барса – Ансред Иниеста пък обвини клубния бос в лъжа, след като вчера Бартомеу каза, че бил постигнал принципна договорка с капитана за продължаване на договора му.

 

“Не мога да потвърдя думите на президента. Няма нищо вярно в това”, категоричен беше днес опитният халф при завръщането на националния тим в Испания. Отделно Лео Меис пък бави подписа си под новия договор – вероятно пак заради Бартомеу.