Българският национален отбор по футбол гостува тази вечер на Холандия в поредния си мач, равнозначен на финал за класиране на световното в Русия догодина. Двубоят от квалификациона Група "А" е от 19,00 часа наше време на стадион “Амстердам Арена" и ще бъде ръководен от гръцкия рефер Анастасиос Сидиропулос.

След историческата първа от 50 години победа с 3:2 срещу Швеция в София в четвъртък, футболистите на Петър Хубчев ще се опитат за втори път тази година да огорчат "лалетата". На 25 март "лъвовете" изиграха страхотен мач и надвиха Ариен Робен и компания с 2:0 на "Васил Левски" след два гола през първото полувреме на Спас Делев. Настроението на българите е приповдигнато след онова 3:2 срещу Швеция, докато това на лалетата е минорно след поражението с 4:0 от Франция. Тази загуба обаче може и да им даде допълнителна мотивация, тъй като за тях ножът е опрял до кокала.

Чорбаджийски пропуска двубоя поради натрупани картони, за холандците няма да играят наказаният Строотман и контузеният Ван Перси.

Към днешна дата, след 7 изиграни срещи, България заема трето позиция в групата с 12 точки. Лидер е Франция с 16 точки, пред Швеция с 13. Холандия е на четвърто място с 10 точки. Останалите два тима в групата - Беларус и Люксембург, са съответно с 5 и 4 точки. В последните си две срещи България приема Франция на 7 октомври и гостува на Люксембург на 10 октомври.

В другите два мача от групата тази вечер: От 19 часа: Беларус - Швеция, от 21.45 часа: Франция - Люксембург

Вероятни състави:

ХОЛАНДИЯ (4–3–3-): Силесен - Фосу-Менса, Де Фрай, Худ, Блинд - Вайналдум, Ван Хинкел, Вилхена - Робен, Янсен, Промес

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Илиев - Стр. Попов, Божиков, Терзиев, Занев - Славчев, Костадинов - Манолев, Ив. Попов, Миланов - Гълъбинов

СТАДИОН: “Амстердам Арена"

СЪДИЯ: Атанасиос Сидиропулос, Гърция