Раковски и Първомай са фаворити да приемат мача от турнира за Купата на България - полуфинал в зона Югоизток, между Сокол (Марково) и Арда (Кърджали). Двата отбора стигнаха до тук след пресявания или пък липса на желаещи да играят в потоците Пловдив и Хасково-Кърджали. Мачът ще се играе на 6 септември от 17,00 часа, а окончателно решение за терена ще бъде взето в понеделник.

Зоналният финал също ще се играе на неутрален терен, като победителят от мача Сокол - Арда ще излезе срещу миналогодишния първенец в Югоизточната Трета лига Загорец (Нова Загора). А победителят от тази среща ще посрещне като домакин Дунав (Русе) на 1/16 финалите за Купата на България на национално ниво на 19, 20 или 21 септември.

В турнира за Купата на Аматьорската лига в някои региони вече се играят предварителните пресявания. Срещата за Купа АФЛ първи етап за излъчване на представител на Перник между отборите на ФК Миньор /Перник/ и ФК Дружба /Мещица/ ще се състои на 06.09.2017 г. от 17,00 часа на стадион "Миньор". След изтеглен жребий ФК Миньор бе определен за домакин.