Отборът на ЦСКА-София постигна лесен успех с 3:1 над Марица (Пловдив) в контрола. Футболистите на Стамен Белчев показаха по-качествена игра и логично спечелиха срещата. Попаденията за “червените” реализираха Милчо Ангелов (16, 71) и Кевин Кубемба (60), а за втородивизионния тим се разписа Борислав Караматев (56), предаде Спортал. Неофициален дебют за тима направиха Раул Лое, който стартира като титуляр и Александър Барт, който пък се появи през втората част.

Самият двубой започна по-добре за “червените” и още във втората минута Енрике се озова на добра позиция, но стреля неточно. В 14-ата минута Кевин Меркадо центрира в наказателното поле на Марица, топката стигна до новото попълнение Раул Лое, който обаче не успя да отправи добър завършващ удар. 

Логичното се случи в 16-ата минута, когато Кубемба намери Милчо Ангелов, който не сбърка и прати топката в мрежата на Марица. В 25-ата минута футболистите на Стамен Белчев бяха близо до втори гол, но шутът на Кевин Кубемба мина над гредата.

Последната интересна ситуация за първото полувреме дойде в 39-ата минута, когато Густаво Кулма бе изведен очи в очи със стража на пловдивчани, който показа класа, спасявайки удара на атакуващия играч на “червените”.

Новият бранител на ЦСКА-София Александър Барт също записа неофициален дебют, той се появи на почивката. Гостите от Пловдив започнаха много силно втората част и в 50-ата минута техен гол бе отменен, а в 56-ата минута “жълтите” изравниха резултата. В негов автор се превърна Борислав Караматев.

Радостта за гостите бе много кратка. В 60-ата минута Кубемба матира вратаря на Марица, а малко по-късно Милчо Ангелов засече с глава центриране от корнер на Меркадо и направи резултата 3:1. В 75-ата минута Кевин Кубемба вкара нов гол, но попадението бе правилно отменено.

В края на срещата гостите можеха да вкарат втори гол, след като получиха възможност да стрелят от фаул, но “червеният” страж се намеси отлично. Това бе и последната интересна ситуация в срещата.

ЦСКА-София - Марица (Пловдив) 3:1

1:0 Милчо Ангелов (16)
1:1 Борислав Караматев (56)
2:1 Кевин Кубемба (60)
3:1 Милчо Ангелов (71)

Стартов състав на ЦСКА-София: Слави Петров, Николай Бодуров, Пламен Гълъбов, Александър Дюлгеров, Раул Лое, Тиаго, Густаво Кулма, Милчо Ангелов, Енрике, Кевин Меркадо, Кевин Кубемба