Звездата на Барселона Лео Меси все още не е подписал новия си договов, алармира местното издание Марка. Още на 5 юли клубът обяви, че има споразумение с играча и го очаква да се завърне от лятната ваканция, след което той ще парафира. Лео обаче се прибра, но продължава да подминава офисите на клубния президент.

Вчера пък се появи информация, че от Манчестър Сити отново са изявили готовност да платят клаузата му от 300 млн. евро. Според Марка Меси със сигурност няма да преподпише до края на месеца, защото първо иска да види каква селекция ще направи отбора. Напускането на Неймар било огромен удар по ентусиазма на аржентинеца и сега той очаква Барса да отговори подобаващо.

Изобщо напрежението на Ноу камп в последно време не спира. Продаденият в ПСЖ Неймар публично нападна шефовете на каталунския клуб, недоволен от отношението към него. Феновете също скочиха срещу президента Хосеп Мария Бартомеу. Сред причините за недоволството им е повишаването на цените  на билетите, както и недобрата тарнсферна политика и по-специално – привличането на невзрачния бразилец Паулиньо за огромната за възможностите му сума от 40 милиона евро. Запалянковците дори нарекоха Бартомеу „плъх“.

Настоящият контракт на петкратния носител на “Златната топка” изтича в края на сезона.