Пчела попречила на една от най-добрите ни съдийки Камена Георгиева да свири на полуфинал на световно първенство. Пловдивчанката е една от доайенките в женското ни съдийство и вече 26 години раздава правосъдие на терена – преди и на международното поле, сега вече само на местна почва. На световното за девойки до 20 години в Канада през 2002 г. тя е асистент рефер на срещата Бразилия – Мексико във Ванкувър, завършил 1:0.

В средата на второто полувреме ме ужили пчела, а аз съм алергична. По някакъв начин успях да изкарам мача, но след това в съблекалнята кракът ми се беше подул, разказва Камена специално за TrafficNews.bg. Ако не бе онзи инцидент сигурно щях да съдийствам и на полуфинал. Попитаха ме дали мога да продължа, но аз отказах, тъй като в съдийството човек трябва да е безкрайно честен и да си преценява възможностите. Недопустимо е да криеш контузия и да ръководиш мач, допълва Камена.

Може би най-голямото и професионално постижение е полуфинала в Шампионската лига за жени през 2005 г. между Трондхайм и Потсдам. Ръководехме срещата реванш и делегатът ни постави оценка 9.1, която е много висока, спомня си пловдивската съдийка.

Трябва да помагаме на женското съдийство. Ето че вече имаме жена, която ръководи мачове от Втора лига като главен рефер – Кристияна Гутева. Чакаме я да стигне и до Първа лига, защото на Запад вече има съдийки в Бундеслигата и Премиър Лийг, категорична е Камена. След приключване на съдийството след 2 години Камена се надява да стане съдийски наблюдател.