Реал Мадрид надви с 2:1 Манчестър Юнайтед в битката на колосите на финала за Суперкупата на Европа в жегата в Скопие. Отборът на Зинедин Зидан бе по-добър през по-голямата част от мача и заслужено грабна трофея, макар че откри резултата по-скоро от засада.

Двата отбора направиха добър мач, въпреки високите температури в македонската столица. Юнайтед опита натиск в първите няколко минути, но постепенно Реал пое инициативата и започна да реди положения пред вратата на червените дяволи. В 16-та минута Каземиро тресна гредата след удар с глава. В 24-та минута той бе изведен отляво след центриране на Карвахал и откри резултата, но повторенията показаха сериозни съмнения за засада. До почивката Реал бе пълен господар на терена.

Второто полувреме отново започна с превъзходство за мадридчани, които удвоиха в 52-та минута. Иско направи двнойно подаване с Бейл и стреля точно покрай вратаря. Тук вече Юнайтед нямаше каво да губи и тръгна смело напред, а влизането на Фелайни даде нов стимул на отбора на Жозе Моуриньо. Много малко след попадението на Белия балет Погба стреля с глава, вратарят Навас изби право в краката на Лукаку, който отблизо прати топката над гредата. Все пак Манчестър върна един гол в 62-та минута, като този път Лукаку не сгреши при добавката след спасения от Навас удар на Матич.

В 81-та минута английският тим пропусна златен шанс за изравняване. Рашфорд се озова сам срещу Навас, който успя с последни усилия да избие удара му. До края Реал успя да удържи аванса си, като в последните десетина минути в игра се появи и Кристиано Роналдо.