Нов актьор се появи на сцената относно трансфера на Неймар в Пари Сен Жермен. Шефовете на Ла Лига обявиха, че няма да приемат депозирането на сделката за плащането на откупуващата клауза на бразилеца, пише испанския вестник "Спорт", цитиран от sportal.bg. Освен това в момента договорът на Неймар се разглежда за нарушения. Не на последно място, от Испанската федерация имат сериозни опасения за нарушаване на правилата за Финансов феърплей на ФИФА.

Дори и ПСЖ да плати откупуващата клауза, ние няма да го приемем. Предупредихме президента на ПСЖ за нашите намерения, но въпреки това клубът продължи да действа в същата посока. Няма как да приемем, че  комерсиалните права на френския тим са по-големи от тези на Реал Мадрид и Барселона. Никой няма да повярва на такова нещо, обяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

Така може да се приеме, че към момента трансферът на Неймар е блокиран от Испанската федерация заради вероятно нарушаване на Финансовия феърплей, както и заради проблеми с договора на играча.

Междувременно президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келаифи заяви, че Неймар е играч на Барса. Тейар е футболист на Барселона, а ние уважаваме договорите. Ще видим какво ще стане”, сподели босът на френския клуб в интервю за мароканската телевизия Medi 1 TV, цитиран от marca.com. Очаквам в друг момент да говоря по темата. Всяко нещо идва с времето си. Амбицията на ПСЖ е да разчита на най-добрите футболисти, за да се вдигне репутацията на клуба, каза още президентът на ПСЖ.