Португалската суперзвезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо няма да играе за своя тим в първото “Ел Класико” за сезона, което ще противопостави “белите” и Барселона в Маями. Двубоят е в нощта на събота срещу неделя, а новината за отсъствието на седмицата на столичани бе съобщена от един от организаторите на целия турнир International Champions Cup - Чарли Стилитано. Въпреки че става дума за приятелски мач, интересът към срещата е огромен.

“За съжаление личните ангажименти на Роналдо осуетиха присъствието му тук. Той наистина искаше да бъде тук, не говорим за някакви капризи или подобни неща. Надяваше се, че ще успее и беше казал, че до днес (б.р. - петък) ще ни уведоми, но нещата просто не се получиха”, коментира Стилитано пред местното издание Miami Herald, цитирани от Спортал.

“Разочаровани сме, но все пак ще имаме двата най-добри отбора и почти всички суперзвезди. С една по-малко”, добави още шефът на Relevant Sports - фирмата, която стои зад организацията на турнира.

Кристиано излезе във ваканция след Купата на Конфедерациите, а по-късно през лятото стана баща на близнаци. Португалецът все още не се е включил към подготовката на клубния си отбор, а в последните месеци непрекъснато името му се спрягаше за трансфер, но самият той успокои феновете, че ще остане в Мадрид.

Португалецът няма да е на линия и за срещата между Реал и звездите на американската Мейджър Лийг Сокър, която е планирана за 2 август в Чикаго. Четирикратният носител на "Златната топка" би трябвало да се присъедини към съотборниците си на 5 август.

Мачът между вечните съперници е тази нощ от 3.00 часа българско време.