След Меси, Неймар и Роналдо, португалският специалист Жозе Моуриньо също попадна на мушката на прокуратурата в Мадрид. Той е разследван за данъчни измами, ощетили държавната хазна с 3 304 670 евро в рамките на 2011 и 2012 г. (1 611 537 евро за първата и 1 693 133 евро за втората). По това време Специалния беше начело на Реал Мадрид.

Възможно е това да е част от разкритията на Football Leaks от края на миналата година. Според Spiegel Моуриньо, по схема, изработена от неговия агент Жорже Мендеш, е укрил данъците чрез офшорки, разположени на Британските Вирджински острови. Той бил прокарал повече от 100 млн. паунда чрез въпросните офшорки.

Gestifute - агенцията, която е представлявала бившия настаник на Реал Мадрид в Испания, обясни тогава, че той е платил над 26 милиона евро данъци в испанската хазна по време на престоя си в страната като треньор в периода 2010-13 година. Специалния бил плащал такси със среден процент над 41.

Припомняме, че Меси и Неймар бяха осъдени за данъчни измами, а разследваният в момента Роналдо заплаши, че ще си тръгне от Реал.