ЦСКА-София няма да играе в Европа. Това стана броени минути преди жребия в Нион. Няколко часа по-рано ЦСКА-София фигурираше сред поставените отбори в първи кръг, където бе с коефициента на фалиралия ЦСКА. УЕФА дори бе направила и разбивки, разделяйки отборите в 10 групи - 5 поставени и 5 непоставени. Час преди тегленето на жребия в Лига Европа за първи кръг оформените групи изчезнаха. Точно в 14.00 часа се появиха нови групи, които заради изваждането на ЦСКА-София бяха коренно променени, и в тях вече фигурираше Дунав (Русе) като непоставен отбор в група три.

"Драконите" обаче извадиха нелек жребий. Те ще се изправят срещу казахстанския Иртиш (Павлодар) на старши треньора Димитър Димитров-Херо. Първият двубой в Казахстан ще бъде на 29 юни, а седмица по-късно - на 6 юли, Херо и компания ще върнат визитата на русенци у нас.

Другият ни тим в Лига Европа Левски е домакин в първата среща на Сутиеска (Черна гора). Първият двубой е на 29 юни, а втората среща е на шести юли, като домакини са черногорците.