Френският гранд Пари Сен Жермен изглежда най-настоятелен в опитите си да привлече суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Португалецът изяви желанието си да напусне кралския клуб, а повечето медии са мнение, че ако се стигне до раздяла, реалистичните вариантите пред него са два - ПСЖ и Манчестър Юнайтед.

“Corriere dello Sport” твърди, че парижани вече са готови с офертата си за 32-годишния ас. Според изданието, французите ще предложат на Реал 140 млн. евро, а на самия футболист ще гаранттират годишна заплата от 30 млн. Лично президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи е съобщил параметрите на офертата на агента на Кристиано - Жорже Мендеш. “Daily Mail” пък уточнява, че двамата са имали среща на 3 юни в Кардиф, няколко часа преди финала в Шампионската лига между Реал и Ювентус, спечелен от “белия балет” с 4:1.

От ръководството на Реал запазват спокойствие и се надяват Роналдо да промени решението си. Вече стана ясно, че президентът на клуба Флорентино Перес планира да се срещне с нападателя и да го убеди да остане на “Сантиаго Бернабеу”, но разговорът ще се проведе чак след края на участието на Португалия на Купата на конфедерациите.

Междувременно, аржентинският журналист Мартин Либерман, който е и приятел на Кристиано, разкри истинската причина, поради която звездата иска да си тръгне от Мадрид.

“Всички ме питат за ситуацията с Роналдо, но не можех да кажа нищо, преди да съм поговорил със самия него. В добри отношения сме и често си пишем. В момента Кристиано е концентриран изцяло върху представянето си с националния отбор, но истината е, че е много рзастроен и ядосан на шефовете на Реал. Той смята, че клубът е трябвало да го защити след обвиненията в данъчни измами. Кристиано е очаквал някой от ръководителите публично да го подкрепи, но това не се случи. Факт е, че нито президентът, нито вицепрезидентът и спортният директор се изказаха в негова подкрепа, а това влоши отношенията помежду им. Ще видим какво ще се случи, но Роналдо наистина е много разочарован”, заяви Либерман.

Медиите пък вече започнаха да гадаят за това кой ще замести Роналдо в Реал, ако той си тръгне. Засега вариантите изглеждат три: младият аржентински голаджия на Ювентус Пауло Дибала, 18-годишната сензация на Монако Килиан Мбапе и един от най-утвърдените нападатели в Европа в последните години - полската звезда на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски.