Кашата в УЕФА продължава с пълна сила. Часове преди жребия за първия квалификационен кръг в Лига Европа в понеделник, сред участниците изненадващо, без клубна емблема и изписан като "CSKA Sofia", бе нареден и отборът на ЦСКА-София, показва справка в официалния сайт на европейската футболна централа.

Макар и да е упоменато, че този списък с отбори не е окончателен и подлежи на промяна, ситуацията е повече от странна, като се има предвид, че по-рано днес там с името и емблемата си фигурираше Дунав (Русе). Припомняме, че все още няма официална информация дали жалбата на "червените" в КАС е уважена. Това трябва да стане ясно в близките дни.

Припомняме, че на 29 май с официално писмо до БФС УЕФА извади “червените” от европейските клубни турнири, тъй като “структурните промени в клуба, датиращи от юни 2016, са в противовес с чл. 12 от Правилника на УЕФА за клубно лицензиране и финансов феърплей и с т.нар. “тригодишно правило”, пише sportal.bg.

Впоследствие мястото на клуба от "Армията" директно бе заето от четвъртия в подреждането Дунав, което пък доведе до провеждането на породилия редица скандали бараж между Левски и Верея, спечелен драматично от "сините". Макар и нареден сред участниците тази сутрин, днес следобед клубът от Русе липсва сред участниците, а там, само с име, изписан като "CSKA Sofia" и без клубно лого, по азбучен ред е нареден тимът на Стамен Белчев.