Поредна порция футболни светила ще види България през тази година след легендите в грандиозния спектакъл в мача на Димитър Бербатов снощи. Христо Стоичков ще доведе и дрийм-тимът на Барселона, спечелил Шампионската лига през 1992 г. на Уембли. Събитието е предвидено за 20 септември и ще се състои в Стара Загора. Славната селекция на покойния Йохан Кройф ще изиграе футболна среща с отбора на Христо Стоичков. Мачът е от 20,00 часа на стадион "Берое". Допълнително организаторите на събитието ще обявят цената и продажбата на билетите.

За Барселона ще играят бивши съотборници на Стоичков като Хосе Мария Бакеро, Хулио Салинас, Сержи Бархуан, Алберт Ферер и други. Треньор ще бъде Карлос Рексач. Камата обяви, че в неговия отбор ще бъдат поканени само български футболисти, с които е играл по време на кариерата си.

Междувременно снощното звездно шоу на стадион "Васил Левски" няма да е единствената футболната благотворителност за Димитър Бербатов в рамките на този месец. На 30 юни Бербо ще стъпи на митичния "Камп Ноу" с екипа на Манчестър Юнайтед. Легендите на "червените дяволи" и Барселона ще играят в подкрепа на Педиатричен център за борба за рака в каталунската столица. Акцентът на световните медии е появата на Роналдиньо, който ще играе на "Камп Ноу" с фланелката на Барса за първи път от 2008 година, когато се раздели с "лос кулес".