Десет български клуба са получили лиценз за Европа, съобщи официалният сайт на БФС. Сред тях са пловдивските Ботев и Локо, изненадващо фигурира и ЦСКА, който бе спрян от участие в евротурнирите от УЕФА. Ето какво пише в информацията на Лицензионната комисия към БФС, както и обяснението по казуса с червените:

"Лицензионната комисия съобщава, че приключи лицензионната процедура за лицензирането на футболните клубове за участие в турнирите на УЕФА през сезон 2017-2018 г. След проверка на представената документация и в диалог с футболните клубове лиценз за участие в турнирите на УЕФА за сезон 2017-2018 г. получават (по реда на действащото класиране в Първа професионална лига):

ПФК „Лудогорец“ – Разград

ПФК „ЦСКА-София“ – София

ПФК „Левски“ – София

ПФК „Дунав“ – Русе

ПФК „Локомотив Пловдив 1926“ – Пловдив

ПФК „Черно море“ – Варна

ФК „Верея“ – Стара Загора

ПФК „Ботев“ - Пловдив

ПФК „Берое“ – Стара Загора

ПФК „Славия 1913“ – София

Заб: Съгласно решение на администрацията на УЕФА от 29.05.2017 г, ПФК „ЦСКА-СОФИЯ“ не се допуска до участие в Европейските клубни турнири. Очаква се решението на Спортния арбитражен съд в Лозана, Конфедерация Швейцария.

Съгласно чл. 14, ал. 7 от Наредбата за националното клубно лицензиране, издание 2016 г., отборите получили лиценз за УЕФА, участват със същия лиценз в националните първенства и турнирите на БФС през 2017 – 2018 г.

Допълнително ще бъде публикувано съобщение за останалите футболни клубове, получили лиценз за участие в националните първенства и турнири на БФС през сезон 2017 – 2018 г."