Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев заяви, че е доволен от старанието на своите футболисти по време на тренировъчния процес преди гостуването на Беларус в петък от световните квалификации. Треньорът даде рецепта как нашият тим може да постигне победа над съперника, като според него трябва да ги “надтичаме” и “надборим”.

Този подход е в пълен унисон с фотосесията и видеоклипа, които заснеха няколко национали преди около седмица. Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев се появиха в пълно бойно снаражение - калпак с лъвски знак, пушка кремъклийка и в народни носии. Клипът ще излезе в навечерието на домакинската световна квалификация с Швеция в края на лятото, но събитието няма как да не надъха нашите и за предстоящото гостуване на Беларус. Уповаваме се на традициите, макар че самият Хубчев каза, че не разчита на традициите в спорта и не го успокоява мисълта, че Беларус е един от най-лесните ни съперници в исторически план - имаме 6 победи и 1 равенство.

Усетих тези 4-5 дни, че има натрупана умора сред играчите, което е напълно нормално. Опитахме се да предадем на футболистите, че ни чака много тежък мач. Съставът горе-долу се избистря. Имаме колебания за някои от постовете. Смятам на футболистите да кажа с какво ще ни затрудни Беларус. Предпочитам да говоря повече пред отбора. Аз не разчитам на традициите в спорта. Не ме интересува, че до този момент се представяме по-добре от Беларус.

Те са добър тим, ние трябва да ги надтичаме и надборим, за да постигнем успех. Разбира се, трябва да играем разумно. Не усещам, че играчите искат вече да излязат в почивка. Честно ви отговарям, до вчерашната тренировка не съм усещал подобно нещо. По време на заниманията са доста концентрирани, ако не са ме заблудили, заяви Хубчев.