Пловдивският женски футболен тим на Екомет 90 подпечата спечелените вече бронзови медали в държавния шампионат с победа в последния си мач за сезона. Възпитаничките на Илия Кунов заслужено взеха трите точки като гости на Бургас с 4:2.

В началото на мача пловдивския тим пресираше, търсеше играта, атакуваше по фланговете и така се стигна до първия гол. След центриране на Габриела Боюклиева, централната нападателка Цветана Манчева се разписа глава. Екомет 90 продължи да натиска и така се стигна до ново попадение на Манчева. В 30-та миунта от пряк свободен удар Габриела Боюклиевана направи резултата класически 0:3. В 40-та домакините върнаха едно попадение с гол на Николета Бойчева също от пряк свободен удар.

В 60-ата минута Цветана Манчева оформи своя хеттрик и с този голокончателно уби интригата в мача. В 80-ата минута домакините върнаха едно попадение за крайното 2:4. След мача пловдивчанки получиха своите медали и купата за 3-ото място в класирането на държавното първенство по футбол за жени сезон 2016 /2017.