Левски мина през деветте кръга на ада, но издрапа до Лига Европа след победа на баража срещу Верея на Герена с невиждана драма с дузпи. В редовното време двата отбора завършиха 1:1. Краев изведе сините напред в 44-та минута, Бандаловски изравни отблизо след решка в отбраната на домакините в самия край на мача. След две безплодни продължения по 15 минути дузпите трябваше да решават лотарията. Верея изпусна златен шанс, след като два пъти имаше възможност да триумфира. Бурабия и Сашо Александров пропуснаха за Левски от бялата точка, но след това същото сториха Еуженио и Елиаш. Първият нацели гредата, вторият не можа да уцели рамката.

Последваха цели 11 безупречни изпълнения /общо 22 удара от бялата точка!/ преди да се стигне до кулминацията. Последният футболист на терена, който не бе изпълнявал дузпа - вратарят на Верея Пламен Колев, сгреши и изстрелът му бе отразен от Божидар Митрев, което донесе крайния успех на сините. Самият Митрев бе реализирал малко преди това. Той влезе на мястото на титуляра Кръстев, който получи лоша контузия - счупване на лицева кост след сблъсък с Бандаловски в края на първото полувреме.

След изравнителния гол на Верея сините фенове започнаха да викат "оставка" и скандиранията не спряха и след победоносния край на дузпите. Старши треньорът на Левски Николай Митов обаче заяви, че няма никакво намерение да си тръгва, въпреки откровено слабата игра на възпитаниците му и в този мач. Припомняме, че баражът предизвика много спорове. Левски претендираше, че трябва да заеме мястото на лишения от право да играе в Европа ЦСКА, от БФС контрираха, че червените все още се водят участник в Лига Европа, тъй като имат срок за обжалване. Така Лудогорец ще играе в Шампионската лига, Левски и Ботев - в Лига Европа. Там ще играе и Дунав, ако ЦСКА загуби обжалването.