Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо стана първият футболист в историята на Шампионската лига, който отбелязва голове в три финала на турнира. Снощи той се разписа на два пъти при победата над Ювентус с 4:1 в Кардиф, донесла 12-ата европейска купа на кралския клуб.

Второто му попадение във вратата на Джанлуиджи Буфон беше под номер 600 в забележителната кариера на португалския ас. От тях 406 са с екипа екипа на Реал, 118 за Манчестър Юнайтед, 5 за Спортинг (Лисабон) и 71 за националния отбор на Португалия.

Статистиката на CR7 в Шампионската лига е повече от забележителна. Той вкара 12 гола през настоящия сезон и за пети пореден и общо шести път стана топреализатор на турнира. В кариерата си Роналдо е отбелязал внушителните 105 гола в най-престижното клубно състезание. За последно преди Кристиано два гола в един финал на ШЛ отбеляза Диего Милито при победата на Интер над Байерн (Мюнхен) през 2010 година.

Марио Манджукич, който стана автор на почетното попадение за Юве, пък стана едва третият играч с голове за два различни отбора във финали на ШЛ. Хърватинът беше точен и през 2013 година, когато Байерн (Мюнхен) победи Борусия (Дортмунд). Другите двама с попадения за два отбора са Велибор Власович и Кристиано Роналдо.

Реал се разписа в 65-и пореден мач и завърши сезона без нито един двубой, в който не вкарва гол. За последно това се случи в полуфинала на ШЛ през миналия сезон срещу Манчестър Сити (0:0).

Невероятно е, още един изключителен сезон, каза щастливият Роналдо след победата. Много съм щастлив, че завършваме кампанията с титла в Шампионската лига и с рекорд. Бях готов за подобно развитие на събитията. Ако се трудим, както през този сезон, ще продължим да печелим трофеи. На почивката Зидан поговори много спокойно с нас и каза, че ни има пълно доверие, коментира звездата. Направихме невероятен дубъл, освен това сме първият отбор, който печели Шампионската лига в два поредни сезона. В допълнение съм и голмайстор на турнира. какво повече може да се желае, не скри емоциите си португалецът.

Искам максимално да се насладя на един от най-уникалните моменти в кариерата ми. Сега предстои да се готвя за мачовете с националния отбор. Още една “Златна топка”? Ще видим, добави Кристиано.