До 5000 паунда достигна цената за билет на черната борса за финала в Шампионска лига тази вечер между Ювентус и Реал Мадрид.

Около 80 000 души без билети за мача, повечето от които италианци. Те са в Кардиф с надеждата да се сдобият с ценните хартийки дори и на значително завишени цени.

Ювентус не е печелил трофея от 1996 година и привържениците на отбора са ентусиазирани, че това може да се случи тази вечер отново.

Реал Мадрид е най-успешният отбор в турнира, като има общо 11 купи. Това е третият финал в турнира за „Кралския клуб“ за последните 4 години. Предишните два бяха спечелени срещу Атлетико Мадрид. Ювентус пък има 2 успеха.

Срещу Реал е и традицията, която сочи, че до този момент след създаването на Шампионската лига през сезон 1992-1993, никой не е успявал да я спечели два пъти поред.

Възможност за това имаха Милан (1995), Аякс (1996), Ювентус (1997) и Манчестър Юнайтед (2009), но неизменно губеха във втория пореден финал. Сега в Кардиф обаче възможност да развали прокобата има Реал (Мадрид), който под ръководството на Зинедин Зидан ще играе втори финал в рамките на 12 месеца.

Кралският клуб има 5 спечели поред купи в турнира на Европейските шампиони, но този успех датира от края на 50-те години на XX век.