Броени часове ни делят от началото на най-чаканият мач за сезона в европейския футбол. Тази вечер от 21,45 часа на “Милениъм Стейдиъм” в Кардиф в спора за трофея в Шампионската лига ще се изправят актуалният носител на титлата Реал Мадрид и италианският претендент за футболния Олимп Ювентус. 

“Бианконерите” са готови на всичко, за да спечелят днес и да отнесат купата в Торино, след като загубиха предишните четири финала. Ювентус впечатлява през сезона с желязна защита и резултатна атака. Торинци впечатляват с допуснатите едва 3 гола от 12 мача. Особено впечатляващо беше представянето срещу Барселона в 1/4-финалите, когато легендарният вратар Джанлуиджи Буфон и “стената” пред него Бардзали - Киелини - Бонучи не позволиха на пълния със звезди отбор на каталунците да отбележи.

Срещу тях тази вечер ще се изправи отбор, който пък не пропуска да отбележи в 64 поредни срещи във всички турнири. Звездата на Реал Кристиано Роналдо се намира в страхотна форма, като отбеляза 13 гола в последните девет мача. Португалецът също така е предолявал Буфон при всяка от четирите срещи помежду им.

Именно Буфон е и главният коз на Ювентус в този мач и то не само заради вратарските си умения. За ветерана това е може би последен шанс да триумфира в Шампионската лига и съотборниците му ще се постараят да сбъднат тази мечта.

В съставите на двамата треньори едва ли ще има някакви големи изненади. Масимилиано Алегри ще заложи на обичайните титуляри, докато колегата му Зинедин Зидан се колебае единствено дали да заложи на Гарет Бейл от първата минута или на Иско, който започваше в стартовия състав на “белия балет” в последните мачове от сезона.