Сензационно отборът на Витоша (Бистрица) победи с 1:0 Нефтохимик в баража за Първа лига, като за първи път в своята история ще играе в родния елит. Тимът на Костадин Ангелов надделя с гол на Офоте Пол в 57-ата минута на "Трейс Арена" в Стара Загора.

Така тимът на Христо Янев стана вторият изпадащ след Локомотив (Горна Оряховица), докато "бистришките тигри" последваха Етър (Велико Търново), който вече си гарантира място сред най-добрите отбори на България с директна промоция. Преди срещата играчите на Витоша бяха наградени от БФС с бронзовите медали и купата на трето място на Втора лига.

Припомняме, че докато играеше в третия ни ешалон, в тима на Витоша на поста тежък таран с успех се подвизаваше премиерът Бойко Борисов. Той дори игра срещу Локомотив Пд в осминафинала между двата отбора за Купата на България през есента на 2013 г. Борисов се появи в игра след почивката на реванша в Бистрица, който Витоша спечели с 1:0. В първата среща обаче черно-белите бяха победили с 5:0 на Лаута и се класираха напред.