Марица е пред завръщане в професионалния футбол. От клубната управа на кършиякалии са готови да заемат мястото във Втора лига на отказалия да се възползва от промоцията шампион в Югоизточния трети ешалон ФК Загорец (Нова Загора). "Жълто-сините" завършиха на второ място след Загорец и сега очакват покана от БФС да заемат мястото на съперника.

Ето и официалното обръщение на ръководството на пловдивския клуб, дал на футбола ни редица икони, начело с Христо Стоичков:

Уведомяваме всички привърженици на Марица, както и медиите, че поради официалния отказ на първенеца в Югоизточна Трета лига - ФК Загорец (Нова Загора), да участва през следващия сезон в състава на Втора професионална лига, сме в очакване на покана до Марица от страна на БФС като втори отбор в крайното класиране. При отправена такава тя ще бъде приета и отборът на Марица ще се състезава във Втора лига! Във връзка с това ръководството на клуба полага нужните усилия, за да бъдат изпълнени всички изисквания на централата относно стадион "Марица" в Пловдив и самата организация в клуба. Мястото на отбора винаги е било в професионалния футбол и ние сме безкрайно амбицирани да го върнем там!