Ботев се наложи с 3:1 над Несебър в контролна среща, играна на един от помощните терени на базата в "Коматево". Първи минути с екипа на "канарчетата" направи Густаво Афонсо, който се понравив с изявите си, а юношата Здравко Жилов реализира дебютното си попадение за пловдивчани.

Гостите стартираха по-добре двубоя и успяха да поведат в резултата още в 9-ата минута. Стамен Ангелов получи топката пред наказателното поле на "канарчетата" и с красив удар в далечния ъгъл не остави шанс на Иван Чворович. В 22-ата минута Фелипе Бризола направи отличен индивидуален пробив и с удар от 18 метра прати кълбото под гредата за 1:1. 4 минути преди края на първата част "канарчетата" стигнаха до пълен обрат. Фернандо Виана намери Дуде Ндонгала по левия фланг, крилото навлезе в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл прати кълбото за втори път в мрежата на "сините".

През втората част пловдивчани стояха по-добре на терена и действията се водиха предимно в половината на гостите. В 50-ата минута неофициален дебют с фланелката на "жълто-черните" направи Густаво Афонсо.
Към края на мача треньорът Николай Киров пусна в игра трима юноши, които също направиха дебют за представителния тим - Здравко Жилов, Васил Василев и Димитър Калчев.

В 77-ата минута "канарчетата" стигнаха до трети гол. Алфонсо отлично изведе Тони Тасев, който напредна по десния фланг и след като се озова в наказателното поле отправи диагонален удар. Топката се отклони от напречната греда и Здравко Жилов изпревари защитник, след което насочи кълбото под напречния стълб за 3:1.