Ботев получи признание за отличното си представяне през лятото на 2017 г. като бе удостоен с наградата за "Отбор на месеца" за юни и юли в анкетата на "Пресклуб България". Така хитът в българския футбол грабна приза в трети пореден месец, след като стори това и в края на май след успеха си във финала за Купа България.

Ботев бе отличен за добрите си игри на европейската сцена, където отстрани съставите на Партизани (Тирана) и"Бейтар (Йерусалим), преди да бъде отстранен от португалския "Маритимо" в третия квалификационен кръг. "Жълто-черните" записаха успешна кампания, в която постигнаха 3 победи, 2 равенства и допуснаха само една загуба, а доброто представяне на международната сцена бе последвано от победа над "Лудогорец" в мача за Суперкупата на България.

Наградите от "Пресклуб България" получиха старши-треньорът Николай Киров и защитникът Виктор Генев. Архитектът на "жълто-черния" успех посочи като главни "виновници" за добрите постижения в последните 3 месеца неговите футболисти и благодари на своя екип и целия клуб. Киров заяви за пореден път, че основните цели пред тима през новата кампания ще бъдат класиране в първата шестица и защита на Купата. Наставникът на Ботев призна още, че опитът в Европа е добре дошъл както за целия отбор, така и за него като треньор. 41-годишният специалист допълни, че Ботев ще опита да си осигури нова промоция в турнирите, независимо от сериозната конкуренция в шампионата.

Виктор Генев благодари за наградите от името на целия отбор и сподели пред журналистите, че в Пловдив за първи път попада в толкова силен колектив. "За мен е чест да бъда от този отбор", заяви "железният" бранител и призна, че се чувства отлично в Ботев.