Един от вариантите пред Ботев за заместник на Омар Косоко е французинът Насер Шамед, твърди PlovdivDerby.com. Футболистът играе на същата позиция като Омар – зад нападателя и се отличава с техника и креативност. Интересно е, че Шамед само преди няколко седмици изкара проби в Локомотив Пловдив и дори игра в контролата с Оборище, в която отбеляза и гол. На Лаута обаче отпратиха играча, защото търсят централен нападател, а на атакуващ полузащитник, въпреки че французинът остави добри впечатления.

Друг интересен факт е, че Шамер е доведен в България от бившият играч на канарчетата Бамого, а за намирането на отбор помага Боислав Козакевич, който е мениджър на Косоко. Според PlovdivDerby.com представител на Ботев Пловдив дори вече е наблюдавал изявите на Насер на живо в контрола, която се е играла на родна земя преди няколко дни. В началото на следващата седмица се очаква Николай Киров и щабът му да дадат отговор, дали искат доведения от Бамого футболист.

В Ботев от няколко седмици е и Стивън Петков, който очаква , да подпише договор с канарчетата, след като се възстанови напълно от контузията, която получи в края на миналия шампионат. Той обаче има опция и да заиграе в Англия.