Приятна изненада събра погледите на целия отбор на Ботев и феновете, които отпътуваха с отбора на Ботев Пловдив за реванша от третия предварителен кръг в Лига Европа с Маритимо (Португалия).  Малко след 12:00 часа, на влизане в самолета Airbus A319, на всяка една седалка имаше поставен специален подарък - шалче и знаме на най-стария български футболен клуб. Този приятен жест зарадва изключително много и над 60-те бултраси, които са близо до отбора в този така важен момент.

Всички са в изключително добро настроение, като феновете не пропуснаха задължителните снимки с всеки един футболист по време на престоя на летище в София, както и да ги надъхат за важната битка срещу португалците.

Още толкова фенове пък тръгнаха към остров Мадейра с полети от различни европейски дестинации. Очаква се близо 150 привърженици на "жълто-черния" клуб да подкрепят "канарите" на "Ещадио дош Барейрош", който се намира на 4 000 километра от Пловдив. Срещата - реванш между Маритимо и Ботев Пловдив е в четвъртък, 3.08, от 21:00 часа.

Готвим се за тежка среща, каза старши треньорът Николай Киров преди заминаването. Имаме сили да елиминираме съперника. Имаме проблеми около състава, но се надявам момчетата да дадат всичко от себе си. Във футбола най-важен е следващият мач. Опитваме се да не мислим за тежката загуба от ЦСКА през уикенда.

Надявам се при добро развитие в мача с Маритимо, срещата с ЦСКА да бъде забравена. Фернандо Виана пътува с отбора, но утре ще решим дали да вземе участие. Това е последната среща на Омар Косоко, който от петък трябва да се присъедини към новия си тим (ОАЕ - Ал Фуджейра. ), допълни Киров преди заминаването.