Президентът на Ботев Ангел Палийски разкри, че ако канарчетата продължат успешния си поход и стигнат до груповата фаза на Лига Европа, може по-конкретно да се мисли и говори за дострояването на стадион Христо Ботев.

Ако приказката за Ботев в Европа продължи, дай боже, и след следващите два съперника, тогава можем да говорим за построяване на стадиони и по-конкретни срокове. Типично българска черта е, когато има събиране, всички да участваме в сметките. Това го казвам по отношение на приходите ни от евротурнирите. Всички гледат колко пари получаваме от участието в тях, но не отчитат разходите по организация на мачовете, за пътуванията и т.н. А те са доста сериозни. Накрая, като теглим чертата, ако поне половината пари останат, ще е добре, отбеляза Ангел Палийски, цитиран от sportal.bg.

Междувременно спортният министър Красен Кралев потвърди, че държавата няма как да помогне за стадиона, при положение че има действаща концесия. Ако можехме да дадем пари, досега да сем го направили многократно, каза Кралев, който изгледа равенството на Ботев с Маритимо на Лазур в Бургас. Ботев може да се гордее с показаното на терена и смятам, че има всички шансове за реванша. може би в края жълто-черните малко поотпаднаха, пък и гостите изнесоха пресата по-напред. Публиката бе фантастична, коментира министърът.