Фамозен Ботев изигра страхотен мач и устрои истински погром на прехваления израелски Бейтар в мача реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Канарчетата пометоха гостите с 4:0 на стадион Лазур в Бургас и с общ резултат 5:1 вече са в третия кръг. Там ще играят с португалския Маритимо като първата среща е идния четвъртък, отново на Лазур.

Жълто-черните показаха, че са по-стойностният отбор и надиграха Бейтар по всички параграфи. Тимът на Николай Киров проведе двубоя перфектно тактически и по най-добрия начин се възползва от огромните дупки в отбраната на съперника си. Домакините можеха да вкарат още поне толкова, като в същото време не позволиха на противниците си да стигнат до чисто голово положение.

Както се очакваше гостите започнаха по-активно, защото трябва да вкарат гол ако искат да имат шансове да продължат. Постепенно обаче домакините изравниха играта и откриха още в 10-та минута. Неделев изпълни корнер отляво и защитникът Пламен Димов с глава засече в мрежата. Само две минути по-късно Виана бе изведен зад отбраната на гостите, напредна и стреля технично покрай вратаря, но топката мина на сантиметри от гредата.

Мачът явно привлече интереса и на местните гларуси. Птиците от време на време кръстосваха терена и затрудняваха действията на футболистите, а една от тях се кротна в наказателното поле на Бейтар и зачака да види отблизо втория гол на Ботев. Той едва не падна в 30-та минута, когато Неделев отлично изведе Крум Стоянов отляво, но той от малък ъгъл стреля в аут. В следващага атака на жълто-черните Стоянов центрира отляво и Балтанов с глава стреля над гредата. На гларуса обаче не му се наложи да чака дълго. В 32-та минута Балтанов центрира отдясно и Виана от въздуха покачи на 2:0. Това бе истински нокдаун за гостите, които в тези минути не знаеха къде се намират.

Последваха още три положения за Ботев - Балтанов изведе Неделев, който не успя да отправи точен изстрел, секунди по-късно Косоко върна към Виана в пеналта, но шутът на бразилеца бе блокиран. В 42-та минута канарчетата разиграха много техничка акция пред пеналта, Неделев пусна към Крум Стоянов, който стреля силно, но вратарят успя да отрази удара му.

След почивката погромът за Бейтар стана пълен. В 47-та минута Неделев хитро изпълни фаул отдясно в близкия ъгъл, непокрит от вратаря, топката се удари в гредата и притичалият Балтанов я довкара в мрежата. Отново капитанът имаше възможност да вкара 4-ти гол 5 минути по-късно, но ударът му с глава след корнер отляво с мъка бе спасен от Клайман. В 75-та минута най-после и гостите стигнаха до положение - Хен Езра бе изведен зад отбраната, но ударът му от въздуха мина покрай гредата. Веднага след това Хайстер от Бейтар изрита топката неспортсменски и бе изгонен за втори жълт картон. В самия край на мача техничен удар на Косоко срещна напречната греда, преди да последва и четвъртото попадение. Косоко върна отдясно и влезлият Бризола подпечата разгрома на Бейтар.

БОТЕВ - БЕЙТАР 4:0 (в първия мач 1:1)

1:0 Димов (10)

2:0 Виана (32)

3:0 Балтанов (47)

4:0 Бризола (89)

БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, Димов, Генев, Минев; Меледже; Неделев, Балтанов, Виана (83- Бризола), К. Стоянов; Косоко

Старши треньор: Н. Киров

БЕЙТАР (3-4-3): Клайман, Конт, Клтенс (38- Джорджиньо), Мори, Веред, Бенаюн (53- Клаудемир), Езра, Сабо, Хейстер, Серощан, Шехтер (68- Варен)

Старши треньор: Ш. Мимер

СЪДИЯ: Кирил Левников (Русия)

СТАДИОН: “Лазур”


Botev Plovdiv 4 - 0 Beitar Jerusalem by mohamed1021