Рядко срещани мерки за сигурност ще има около реванша от Лига Европа между Ботев Пловдив и Бейтар Йерусалим. В Бургас вече има агенти под прикритие от Мосад, твърди местният сайт Котаспорт.

Първата група е пристигнала за отбелязването на 5-годишнината от атентата на летище Бургас. Днес в морския град е пристигнала т. нар. еврейска тежка артилерия и е провела среща с родните спецслужби. Избистрена била организацията преди, по време и след мача на стадион „Лазур“.

Мосад са получили разрешение да направят оглед из целия Бургас по набелязани предварително от сателит точки. Те били най-вече в района на летището, Морската градина, широкия център и стадион „Лазур“.

От Израел се очаква мощна група от 1200 фенове на йерусалимския клуб. Тя ще бъде позиционирана в буферна зона около Моста в Морската градина. На другия край на Северния плаж пък ще бъдат бултрасите на родния „Ботев“.

По средата ще има буфер от полицаи и жандармеристи. Наемателят на Северният плаж също е натоварен с определени задачи по сигурността, които обаче остават в тайна.