Днес ще стане ясен следващия съперник на Ботев в Лига Европа, ако разбира се жълто-черните успеят да преодолеят израелския Бейтар на реванша на Лазур на 20 август. Нещо, което е напълно реално след 1:1 в първия мач. Жребият за третия предварителен кръг ще се тегли в 14 часа в Нион. В него ще участват общо 58 отбора - победителите от 33-те двойки във втория предварителен кръг и още 25 тима, които ще се включат директно в третия.

Тимовете ще се разпределят на няколко групи с равен брой поставени и непоставени. В тези групи ще бъдат изтеглени и следващите съперници. Ботев ще е непоставен, тъй като ако бие Бейтар, ще вземе коефициента му, който не е от най-високите. Ако преодолее Хайдук след 0:1 в Сплит обаче Левски ще е сред поставените. Урната на поставените отбори ще се формира от победители от втория кръг и новите тимове, като 6 от тях са с нисък коефициент и ще бъдат непоставени. Ето и новите тимове, които ще се включат:

Зенит, Атлетик Б, Фенербахче, Спарта Прага, Милан, ПСВ Айндховен, Брага, Гент, ПАОК, Краснодар, Бордо, Евертън, Марсилия, Динамо Загреб, Фрайбург, Аустрия Виена, Панатинайкос, Маритимо, Сион, Олександрия, Олимпик Донецк, Остенде, Динамо Букурещ, Университатя, Арка Гдиня. 19 от тях са потенциални съперници на Ботев без последните 6, които ще бъдат непоставени. Другите възможни съперници на жълто-черните ще излязат от още 10 двойки, които ще играят реванши от втория кръг. Тези двойка са: Йостерзунд - Галатасарай, Макаби Тел Авив - Рейкявик, Астра Румъния - Зире Азербайджан, Ференцварош - Мидтиланд, Хайдук - Левски /ако Хайдук острани сините - отбори от една държава ще бъдат разминати на жребия/, Работнички - Динамо Минск, Хогесунд Норвегия - Лех Познан, Аполон Лимасол - Заря Молдова, Шкендия - ХИК Хелзинки и Шамрок Роувърс - Млада Болеслав Чехия.

Преди това от 13 часа ще се тегли и жребият в Шампионската лига, в която Лудогорец ще научи съперника си ако успее да отстрани Жалгирис след загубата с 2:1 в първата среща като гост.