Ботев излиза за победа номер 20 в историята на участието си в европейките клубни турнири. Ако успеят да я спечелят в юбилейния си 50-ти мач в Европа тази вечер от 20 часа на стадион Лазур в Бургас, жълто-черните ще се наредят на 4-то място по този показател сред българските отбори. Лидер е ЦСКА с 84 победи. До момента на европеска сцена канарчетата имат 19 победи 11 равенства и 19 загуби при голова разлика 76:70.

В първия мач в Тирана канарчетата победиха с 3:1 и реваншът изглежда протоколен. Старши треньорът Николай Киров няма да може да разчита на контузения защитник Радослав Терзиев и на базилеца Фернандо Виана, който закъсня с подготовката заради визови проблеми при завръщането си от Бразилия. Очаква се дебют на европейската сцена да направи талантът на Ботев Крис Добрев. Това обаче вероятно ще стане през второто полувреме.

Световният букмейкър bwin определи Ботев като фаворит в срещата, като коефициентът за успех на пловдивчани е 1,36. Победа на гостите от Албания е оценена на 7,25, а залози за равенство се приемат при коефициент 4,40. Бургаската полиция е на крак заради възможни ексцесии между агитките на двата отбора, като засега всичко е спокойно.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ: Чворович, Панов, Димов, Генев, Минев, Меледже, Неделев, Балтанов, Бризола, Стоянов, Косоко.

ПАРТИЗАНИ: Ходжа, Котобели, Красники, Ибрахими, Файзулаху, Вила, Бата, Траши, Мазрекай, Барди, Шукай.