Жребият за първия квалификационен кръг в Лига Европа започва в 14:00 часа. От европейската футболна централа вече направиха разбивките за жребия. Съставът на Ботев е поставен в Група 4, където са тимовете на Видеотон (Унгария), Ордабаси (Казахстан), Ягелония (Полша), Слован (Братислава).

Непоставените отбори са: Динамо Батуми (Грузия), Пюник (Армения), Партизани (Албания), Широки Брег (Босна), Балжан (Малта). Това са и потенциалните съперници на канарчетата за първия предварителен кръг, сред които най-авторитетните изглеждат Широки Брег и Партизани.


Евентуалните съперници на Левски са : Сутиеска (Черна гора), Диферданж (Люксембург), Чихура (Грузия), Атлантас (Литва), Пелистер (Македония).

Ето и тези на ЦСКА, чието участие обаче подлежи на допълнително разглеждане, както е упоменато в страницата на УЕФА: Иртиш (Павлодар, Казахстан) на треньора Димитър Димитров-Херо, Ружомберок (Словакия), Фола (Люксембург), Васаш (Унгария) и Ганджасар-Капан (Армения).

Лудогорец стартира участието си в Европа от втори предварителен кръг на ШЛ и в него няма да срещне двата най-силни непоставени отбора - Жилина (Словакия) и Хонвед (Унгария), на този етап в надпреварата. Това стана ясно, след като УЕФА направи разбивките за ШЛ. Така орлите ще срещнат един от следните тимове: Жалгирис (Литва), един от победителите от първи кръг, Дюделанж (Люксембург), Будочност (Черна гора), Самтредия (Грузия). Жребият за Шампионската лига е час по-рано - от 13 часа.