Две легенди на Локо и ЦСКА уважиха шампионския отбор на Ботев от 1967 г. по повод честването на половинвековния юбилей от спечелването на титлата. Гочо Василев и Димитър Якимов се качиха на сцената в Драматичния театър и застанаха редом до героите, с което показаха, че великата игра футбол стои над клубните пристрастия.

Тържественият концерт в театъра сложи подобаващ край на тридневните тържества по случай 50-годишнината от титлата на канарчетата. Официалната част започна с връчването на Почетния знак на Пловдив от председателя на Общинския съвет Савина Петкова на легендата Динко Дерменджиев - Чико. Целият шампионски тим, заедно със съпругите на онези играчи, които вече не са между живите, се качи на сцената и получи бурните аплодисменти на пълната зала. Там излезе и внучката на треньора на шампионския отбор - Васил Спасов - Валяка - Силвия Спасова.

Героите бяха наградени с юбилейни плакети и медали от ФК Ботев, сдружение Ботев, Клуба на привържениците и БФС, имаше специални поздравления и от КЦМ, с чиято помощ канарчетата станаха шампиони под името КЦМ-Ботев, както и от Медицинска академия. Шефът на КЦМ Никола Добрев обеща специални медали от благодорен метал за легендарните футболисти. Председателят на Зоналния съвет на БФС Димитър Енчев обяви, че през септември ще бъде поставено началото на ежегоден детски турнир с участието на 8 отбора от Пловдив за Купата на шампионите от 1967 година. Специален плакет от БФС получи и главният организатор на честванията и авторът на книгата "Неповторимият шампион" - журналистът Диян Никифоров. Бившият президент на БФС Валентин Михов пък оповести, че на героите ще бъдат връчени специални премии от по 200 лв от сдружението в полза на футболисти ветерани.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Калоферските гайди, струнен дует и невероятният тенор Ивайло Михайлов. Последният е известен поклонник на канарчетата и излезе на сцената с жълто-черна фланелка и задължителния фрак. Изпълни Nesum Dorma, след което не пропусна да целуне поставената отсрани Купа на България, спечелена на 24 май
тази година. В края завърши тържеството със страхотно изпълнение на химна на жълто-черните Блу канари.

От името на всички нас искрено ви благодаря за всичко, което направихте за нас, каза Чико. Време е ние да си отиваме, а догодина да честваме нова шампионска титла, пожела легендата на Ботев.