Един от основните играчи на Лудогорец Йордан Минев се раздели с шампионите и ще продължи кариерата си в Ботев, твърди Sportal.bg. Крайният защитник отказа да приеме предложения му договор от "орлите", който бе с намалени условия от досегашните. Освен това контрактът му е бил предложен прекалено късно, след като шест месеца шефовете му увъртали. Така защитникът останал силно разочарован от отношението на ръководството към него и решил да си тръгне.

Минев е най-успешният български футболист в родния елит заедно със Светослав Дяков, който също участва, като главно действащо лице, във всичките 10 отличия на "орлите". Клубът има шест поредни титли на България, а също така по два успеха за Купата на България и Суперкупата на страната.

37-годишният плодивчанин има 176 мача за Лудогорец, 37 от тях са в евротурнирите, където игра два пъти в груповата фаза на Шампионска лига, както и в груповата фаза на Лига Европа и осминафинал в турнира. Близнакът остава в историята на родния футбол като първия и единствен на този етап български футболист, донесъл победата на роден клуб в Шампионската лига. Той бе точен в 92-ата минута при успеха с 1:0 над Базел през есента на 2014 година.

Минев има около 130 мача за Ботев, където игра между 2005 и 2008 година, а същота така и във "В" група през пролетта на 2011 година, след което лятото подписа с Лудогорец.