Три дни ще продължи честването на 50-годишнината от един от най-паметните мигове в пловдивския футбол - спечелването на шампионската титла на Ботев през 1967 година в най-оспорвания сезон в историята. Следващия четвъртък ветераните от шампионския тим ще посетят КЦМ и ще се срещнат с ръководството на комбината, с чиято помощ бе извоюван големия успех под името КЦМ - Ботев. След това в радио Пловдив ще се състои своебразна среща на поколенията, на която се очаква да присъстват футболисти на клуба от други поколения и деца от детско-юношеската школа.

На тях легендите ще подарят 50 жълто-черни футболни топки със свои автографи. Поканени са и легенди на Локомотив, както и светила на родния футбол като треньор номер 1 на XX век Димитър Пенев, Димитър Якимов, Александър Костов, Георги Денев, Иван Вуцов, Стефан Богомилов, Петко Петков, Евгени Янчовски и др. Специален поздрав към жълто-черните икони ще поднесе дъщерята на рекордьора по мачове в А група Марин Бакалов - десетокласничката от Езиковата гимназия Андреана, която наскоро участва в "Гласът на България".

Бившият шеф на БФС и Професионалната футболна лига Валентин Михов ще представи книгата на журналиста Диян Никифоров "Неповторимият шампион", която възкресява спомените за великото жълто-черно поколение.

В петък легендите ще бъдат посрещнати тържествено в Общината и Областната управа, след което заедно със съпругите си ще се отправят на благотворителен обяд в ресторант Даяна. Кулминацията на тържествата ще бъде следващата събота, когато на тържествения концерт в Драматичен театър на големите шампиони ще бъде връчен Почетния знак на Пловдив, гласуван днес на сесията на Общинския съвет. След това президентът на Ботев Ангел Палийски ще даде коктейл за легендите на канарчетата. На срещата на поколенията в четвъртък и на концерта в театъра неизменно ще присъства и Купата на България, спечелена от Ботев на 24 май след победа на финала с 2:1 срещу Лудогорец.