Ръководство, футболисти и фенове на Ботев традиционно почетоха 141-годишнината от смърта на своя патрон Христо Ботев и паметта на загиналите геройски за свободата и зависимостта на България. По традиция представители на най-старият футболен клуб в страната, начело с президента Ангел Палийски, уважиха официалната градска церемония в Цар - Симеоновата градина, където фенове и деца от школата на клуба поднесоха венец пред паметника на революционера. Час по-късно венец бе поднесен и пред бюст паметника на Ботев на територията на клубната база.

Следобедът на 2 юни бе белязан и от друго събитие. В клубния фен-магазин бе изложена Купата на България, спечелена от "жълто-черния" тим навръх празника на писмеността и културата - 24 май след победа на финала срещу Лудогорец с 2:1. Трофеят ще остане там на разположение на феновете на Ботев, които искат да се снимат с него за спомен, до 11 юни.

В магазина в "Коматево" стартира и продажбата на фланелката, с която футболистите бяха облечени по време на триумфалното шествие из Пловдив. Индивидуални картички с лика на носителите на Купата са другото предложение за запалянковците. В първия ден от продажбите ботевистите демонстрираха интерес и към официалната жълто-черна фланелка, с която Ботев грабна своя пети голям трофей. През предстоящия и следващия уикенд магазинът ще бъде с работно време от 10:00 до 14:00 ч., а през работните дни от седмицата вратите му ще бъдат отворени от 12:00 до 19:00 ч.

Междувременно събранието на акционерите, на което трябваше да бъде извършено преструктуриране на дълга към Сдружението, се отлага най-рано за 17 юни, съобщиха от клуба. Явно за тогава се отлага и обявяването на новия стар собственик Георги Самуилов. Причината е, че не е готова оценката на дълга, който Сдружението иска да преобразува в акции.