Бизнесменът Георги Самуилов отправи своите поздравления към героите от финала за Купата на България и цялата "жълто-черна" общественост. Г-н Самуилов използва трибуната на клубния сайт, за да благодари за паметните емоции от вечерта на 24 май - денят, който от тази година влиза в календара на светлите дати в историята на най-стария футболен клуб в България:

Скъпи футболисти, треньори, ръководители, служители и привърженици на футболен клуб БОТЕВ,

В този специален момент от историята на Клуба отправям най-искрен поздрав към всички вас за дългоочаквания и извоюван с цената на много труд и непоклатима вяра трофей - Купата на България! Щастлив съм, че от трибуните на стадион "Васил Левски" станах пряк свидетел и преживях заедно с вас тази паметна вечер, изпълнена с чиста, неподправена страст и несравнима по силата си емоция.

Благодаря на треньорите и играчите за себераздаването на терена, както и на многобройните привърженици за страстната подкрепа от трибуните! Във времената на размиване на ценностите всички заедно показахте на цяла България, че магията в спорта, и в частност футбола, е жива и дадохте надежда, че ще остане такава завинаги.

Още веднъж ви поздравявам със заслужения успех и се надявам, че в бъдеще ще изживеем заедно още много незабравими мигове.

С уважение, Георги Самуилов

Припомняме, че г-н Самуилов издържаше Ботев от началото на сезона, но преди няколко седмици обяви, че се оттегля от клуба, изтъквайки като причина неразрешимия поне засега казус с концесията на Колежа. След това се оказа, че не е спирал да помага на отбора. Вече е почти сигурно, че именно той е новият собственик, за който президентът Ангел Палийски обяви, че ще бъде представен на 2 юни. А това се потвърждава и от самото обръщение на собственика на ИНСА Ойл към феновете.