Подхождаме с уважение и респект към противника. Това е най-титулуваният отбор не само през тази, но и в последните няколко години. Имаме своите шансове и се надяваме да се поздравим с успех, каза старши треньорът на Ботев Николай Киров в София преди утрешния финал за Купата срещу Лудогорец от 18.30 часа на стадион „Васил Левски“.

Феновете ни ще бъдат много. Преди няколко години видяхте на 300 километра колко бяха, сега се надявам, че ще бъдат повече. Многобройната ни публика ще е стимул за нас да се раздадем докрай. Искрено се надявам още утре да решим казуса "Лига Европа", но сме готови и на двата варианта - с участие и в баражите. Формулата за успех срещу Лудогорец е дисциплина и концентрация във всяка една минута, да не се допускат елементарни грешки и да се възползваме от всяка грешка на противника. Това е мачът на сезона за нас. Най-старият клуб в България не е печелил трофей от доста време и затова го определяме като "Мачът на сезона".

Двата отбора практикуват приятни за окото стилове на игра. Мисля, че за хората ще е приятно да гледат финала, каза Киров, който допълни, че пловдивчани са тренирали и дузпи за този сблъсък.

В групата на Ботев за финала попаднаха 20 състезатели, като двама от тях - един вратар и един полеви, ще отпаднат от разширения състав за мача. Сред 20-те избраници на Киров е и бразилкият нападател Фернандо Виана, който получи контузия на последния мач с Берое и е под въпрос. Участието му в мача ще се реши в последния момент.

Групата на Ботев:

Георги Георгиев, Иван Чворович, Мартин Димитров, Цветомир Панов, Крум Стоянов, Лазар Марин, Радослав Апостолов, Виктор Генев, Радослав Терзиев, Кристиан Димитров, Лъчезар Балтанов, Меледже Омнибес, Серкан Юсеин, Антонио Вутов, Тодор Неделев, Омар Косоко, Фелипе Бризола, Фернандо Виана, Борис Тютюков, Милко Георгиев