Ботев оцеля в свирепа драма срещу ЦСКА в мача реванша от полуфиналите на турнира за Купата на България. Жълто-черните измъкнаха 3:3 на Армията, след като доиграха срещата с 9 души. Така с общ резултат 6:5 канарчетата се класираха за изцяло пловдивския финал срещу Локомотив Пд. Двубоят за трофея е на 15 май на националния стадион "Васил Левски".

Мачът в София не беше за хора със слаби сърца. Ботев поведе с два гола преди почивката, но през втората част ЦСКА обърна до 3:2 - резултат, който пращаше двубоя в продължения. Междувременно Филипов и Вутов бяха изгонени, но дори с 9 души канарчетата успяха да вкарат гола на спасението в самия край. Червените натискаха почти през целия мач, но особено преди почивката отбраната на Ботев действаше перфектно. В крайна сметка жълто-черните се доказаха като изключителен турнирен боец и отново ще играят за Купата след 2017 година, когато спечели трофея. За пръв път в историята финалът е изцяло пловдивски.

Домакините натиснаха от самото начало и в 14-тата минута пропуснаха отлична възможност. Тиаго центрира от фаул и Жоржиньо отклони с глава, но топката мина покрай гредата. В 22-ата минута Тодор Неделев вкара страхотен гол, след като посрещна от въздуха една лошо изчистена топка от вратаря на домакините Черняускас. Само 4 минути по-късно Балтанов вкара втори гол с удар от десетина метра след отлична акция на жълто-черните, започната от Неделев и минала през Шопов.

В началото на втората част в 5-тата минута Тиаго стреля силно, Кайзер изби, но Али Соу вкара при добавката и намали резултата. Малко след това защитникът на Ботев Филип Филипов получи втори жълт картон и Ботев остана с 10 души на терена. ЦСКА натисна и в 73-тата минута успя да изравни резултата. Рубен Пинто изведе отлично Евандро зад защитата на канарчетата и резервата с точен шут опъна мрежата. Малко след това Пинто хвърли пас към Али Соу, който стреля с глава, но Кайзер изби, а след това отново се намеси решително след меле пред вратата и задна ножица на Евандро. В 86-тата минута Али Соу изведе ЦСКА напред от спорна дузпа, отсъдена на Ничев за поваляне на Енрике. Вутов протестира остро срещу рефера и бе изгонен. В 87-та минута обаче Неделев центрира от корнер и Кристиян Димитров с глава изравни за 3:3, като прати отбора си на финал!

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 3:3

0:1
 Тодор Неделев 22
0:2 Лъчезар Балтанов 27
1:2 Али Соу 49
2:2 Евандро 74
3:2 Али Соу 85 д.
3:3 Кристиян Димитров 87

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 24. Томаш, 26. Антов, 16. Бикел, 15. Малинов, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго (67-Евандро), 17. Енрике, 22. Соу

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 5. Димитров, 24. Марин, 6. Ничев, 66. Кардосо (76-Добрев), 16. Шопов (90-Апостолов), 17. Балтанов, 8. Неделев (90+4 Доре), 39. Вутов