Ботев приема Левски в двубой от седмия кръг в елитната ни група. Срещата започва от 21:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево. Мачът ще може да проследите на живо с текстов коментар с Trafficnews.bg

Двубоят е наблюдаван от легендарният играч Божидар Искренов - Гибона, който е играл и за двата тима.

Срещата ще започне с пет минутно закъснение заради двубоя Лудогорец - Берое, който се забави и приключи по-късно заради буря.

В началните секунди Ботев можеше да реализира, Филипов беше оставен непокрит и стреля с глава в наказателното поле, изстрелът му премина над вратата.

Малко по-късно последва ново центриране в наказателното поле, където Мите Цикарски стреля с глава, но Михайлов спаси.

Радослав Цонев се контузи и беше заменен принудително още в 10-та минута от Тома Даске.

Около 13-та минута феновете на Левски се сбиха по между си в гостуващия сектор. Полицията се намеси има арестувани.

В 15-та минута Ботев откри, Мите Цикарски изведе Атанас Илиев, който останал сам срещу Михайлов не сгреши.

В 20-та минута Наско Илиев повтори упражнението и удвои за Ботев. Той беше изведен страхотно отново, този път от Славчо Шоколаров, напредна и прониза Михайлов за 2:0.  

В 27-та минута Борислав Цонев беше спънат в наказателното поле и беше дадена дузпа, която той реализира и намали резултата.

В 34-та минута изстрел от фаул на Борислав Цонев беше избит от Аргилашки в корнер, а след неговото изпълнение Даске стреля с глава, но Аргилашки успя да спаси.

Във финалните минути на първата част се стигна до много нерви. Хора от щабовете на двата тима - Живко Миланов за Левски и Лилчо Арсов за Ботев получи жълти картони, а след това официално предупреждение получи и Мите Цикарски.

При резултат 2:1 за Ботев завърши първото полувреме.

В 57-та минута опасен удар на Робърта, премина покрай вратата на Аргилашки.

Жълтон получи и старши-треньорът на Ботев Ферарио Спасов за претенции, че играч с Левски е играл с ръка, а съдията не отсъди нищо.

В 62-та минута удар на Цонев от фаул беше спасен от Аргилашки.

В 64-та минута удар на Неделев от пряк свободен удар премина покрай вратата.

В 88-та минута опасен изстрел на Спийрингс беше спасен от Аргилашки.

В последните секунди Димитър Тонев отправи удар, който беше спасен от Михайлов. Така завърши и срещата и Ботев победи с 2:1 Левски.

Ботев: Георги Аргилашки, Мите Цикарски (Димитър Тонев 85 мин.), Станислав Работов, Виктор Генев, Джонатан Перейра, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Тодор Неделев, Станислав Шопов (Кристиян Добрев 78 мин.), Филип Филипов, Атанас Илиев (Иван Василев 90 + 1 мин.)

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Матео Стаматов (Орлин Старокин 70 мин.), Стейн Спийрингс, Насиру Мохамед (Станислав Иванов 46 мин.), Борислав Цонев, Радослав Цонев (Тома Даске 10 мин.), Паулиньо, Найджъл Робърта (Стивън Петков 65 мин.)