Българският боксьор Кубрат Пулев ще прибере най-тлъстия чек в кариерата си за мача с Антъни Джошуа за световната титла на 28 октомври в Кардиф. Той ще получи двойно по-голям хонорар, отколкото бе първоначално обявено. Според “Дейли Стар”, за Пулев за предвидени 4 милиона паунда, докато вестник „Сън“ твърдеше в края на миналия месец, че отредения пай за българина е в размер на 2 милиона паунда.

Общият приход от двубоя на 28 октомври в Кардиф ще бъде около 30 милиона лири, а 16 от тях ще отидат на сметката на Джошуа. Точно толкова той грабна и при победата над Владимир Кличко, като тогава  двамата си делиха хонорарите по равно. Сега по-големият дял е за актуалния световен шампион на Международнта боксова федерация и Световната боксова асоциация.

10 милиона лири ще бъдат приходите от билетите на стадиона, който се очаква да бъде пълен - 80 хиляди заети седалки. Билетите се разпродадоха буквално за часове. Sky очаква да дойдат 800 хиляди заявки за “pay-per-view”, което ще осигури още 16 милиона, а в САЩ чрез Showtime прогнозите са за още 3 000 000. 1 000 000 пък са подсигурени от други спонсорски договори.