Двубоят между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър вече е история, но боксовият свят има още подаръци за феновете. Един от тях е предстоящият супермач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф. Това ще бъде 10-ят сблъсък за световната титла в тежка категория за последните две години, което го прави очакван с огромен интерес от фенове и медии. Непобеденият англичанин ще иска да бетонира ореола си на номер 1. Лесно е да се каже, че той е фаворитът на фона на 19-те му победи – всички с нокаут.

Един български боксьор реши да опита късмета си срещу него.  36-годишният състезател може да е минал зенита си, но това едва ли ще му попречи да опита да увеличи серията си от 25 победи и само 1 загуба. Имайки предвид 13-те мача, спечелени от него с нокаут, не е чудно, че 70-те хиляди билета вече са продадени.

Джошуа е пример за стремителния възход на един талант в огромната индустрия, наречена професионален бокс. Той навлезе с гръм и трясък, нокаутирайки още във втория рунд Чарлз Мартин през 2016 г. След това три пъти защити титлата, включително и срещу легендата Владимир Кличко.  Пулев пък търси изкупление за поражението си от Кличко през 2014-та година и ще иска да отнеме коланите на Джошуа.  Двукратният европейки шампион със сигурност притежава силата и бързината, за да се противопостави успешно в Кардиф на 28 октомври.

На фона на всичко казано дотук трябва да признаем, че по-вероятният изход от двубоя е Антъни Джошуа да продължи серията си от 19 победи. Поне така говорят цифрите и статистиките. Но кой знае? Може би Кубрат Пулев ще хвърли бомбата на века?!

worldboxingnews.net