Възможно е мачът между боксьорът Флойд Мейуедър и ММА звездата Конър МакГрегър да е разбил рекорда за pay-per-view („плати, за да гледаш”) продажби, поставен от сблъсъка на Мейуедър с Мани Пакиао. В свое изказване президентът на UFC (Ultimate Fighting Championship) Дейна Уайт твърди точно това.

В разпространено в социалните мрежи видео, Уайт заявява, че сблъсъкът от миналата събота има общо 6,5 милиона покупки чрез PPV. Ако информацията е вярна, това означава, че МакГрегър vs. Мейуедър е привлякъл повече зрители от сблъсъка на Флойд с Мани Пакиао, който направи 4,6 милиона продажби.

Тази цифра е само за Съединените щати, пише FoxSports Австралия. Умножена по 99,95 долара, каквато беше цената за гледане на мача на живо в Щатите, това означава, че потенциалните приходи само от PPV са над 600 милиона долара.

Към тези приходи ще бъдат добавени и парите от международни телевизионни сделки за излъчване на мача (включително у нас), спонсори, тениски, шапки и др.

Очаква се голяма част от приходите да отидат в ръцете на двамата участници в мача. Мейуедър вероятно ще вземе между 300-350 милиона долара, а МакГрегър – 125 милиона.

Припомняме ви, че Флойд „Money” Мейуедър победи с технически нокаут „The Notorius” Конър МакГрегър в десетия рунд на сериозно рекламирания сблъсък.

Превод и редакция: TrafficNews.bg